tiistai 22. joulukuuta 2009

Jaatikkosamoilua Fox Glacierilla


Fox Glacier -jaatikolla


Tiistai 22.12.2009 Fox Glacier

Eilen aamulla kiertelimme Queenstownin keskustassa. Yhteisen herkullisen lounaan jalkeen starttasimme autot kohti Fox Glacieria. Matka oli pitka, mutta maisemat olivat komeita. Taas huomasimme kuinka ryhman nimi on osuvasti valittu. Autotie kulki jokien varsia, vuorien rinteita ylos ja alas yhta pitkaa, vaihtelevaan suuntaan kulkevaa mutkaa. Valilla nahtiin merta, jarvea, lumihuippuisia vuoria, vuoristopuroja (kavereiden kesken creekeja), isompia jokia ja sademetsaa. VAU! Perilla paivallisen jalkeen uni maittoi seuraavan paivan jaatikosta uneksien.

Aamu alkoi aikaisin, silla jaatikko kutsui jo kahdeksalta. Kaikki saivat kasan myohemmin tarpeelliseksi osoittautunutta rojua. Matka jaatikolle kesti puolitoista tuntia, yllattaen rappusia ylos ja alas kavellen sademetsan halki. Ensin harjoittelimme kavelya piikit jalassa ylos ja alas. Sitten treenasimme kiipeamista ja lopulta paasimme itse asiaan: jaatikkokiipeilyyn. Se vasta oli jotain!

Paiva oli pitka mutta palkitseva. Opimme kiipeamisen lisaksi myos varmistamisen ja paasimme kiipeamaan myos jaista hiidenkirnua pitkin. Sininen jaa ihmetytti meita lumeen tottuneita. Illalla maistui ruoka ja uni. Huomenna edessa on taas pitka automatka.

(Paka ja Katja)

1 kommentti: