torstai 24. joulukuuta 2009

Joulu Nelsonissa

25.12.09 klo 07.30 Tahuna Beach Holiday Parki, Nelson

Meidan aattomme valkeni eilen aurinkoisena ja lampimana. Hieman hamillani toivotin muille ryhmalaisille hyvaa joulua; nyt on jouluaatto! Taalla kesan keskelle sita on vaikea uskoa. Tyttojen kanssa aloitimme heti aamupesulla joululaulujen laulamisen paastaksemme enemman joulutunnelmaan. Kylmaan, pimeaan ja valkoiseen jouluun tottuneelle suomalaiselle aaton aloittaminen kirkkaassa auringonpaisteessa tuntui oudolta.

Aamupalalta lahdimme ajamaan Kaiteriteriin, josta meille oli varattu paivan merimelonta-aktiviteetti. Kultaiselta Kaiteriteri Beachilta meidat kiidatettiin vesitaksilla rannikkoa ylospain kauas toiselle rannalle, jossa kajakit jo odottivat meita. Ohjeistuksen jalkeen lahdimme melomaan pareittain. Tyynessa poukamassa se sujui vaivattomasti mutta aallokko vaati jo kunnon ohjaamista polkimilla. 

Paiva oli kaikille ensimmainen jouluaatto vesilla. Maisemat ymparillamme olivat upeat. Uusi-Seelanti on luonnonoloiltaan uskomattoman monipuolinen. Yhdesta maasta loytyy kasittamattoman paljon erilaisia maisemia ja ilmastoja. Maa on kuin kaikkien maiden parhaat puolet yhdessa paketissa: taalta loytyvat sademetsat, Itavallan Alpit, englantilainen maaseutu, Skotlannin kukkulat, Norja vuonot, Kanadan havumetsat... jopa suomalaisen nakoista suomaisemaa. Naista tutuista piirteista huolimatta Uusi-Seelanti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jota on vaikea sanoin tai edes kuvin selittaa. Se taytyy nahda itse.

Meloimme pitkin Abel Tasman National Parkin rantoja yhdelle lukuisista hiekkarannoista ja pidimme siella lounastauon. Olimme tulleet hyvaa vauhtia, joten oppaat antoivat meidan levata sen verran, etta ehdimme pelata ultimatea ja kayda joulun kunniaksi uimassa. Nyt voimme kaikki sanoa uineemme jouluaattona Tyynessa valtameressa! :)

Matka jatkui, ja kateni alkoivat jo olla kovilla. Takana istuvan tehtavana oli polkimilla ohjata kajakkia, mika isoissa aalloissa osoittautui melko haasteelliseksi kokemattomalle melojalle. 

Yhtakkia oppaat kokosivat kahdeksan kajakkiamme yhdeksi lautaksi. Lautan kumpaankin paahan he antoivat pressun, joka melojen avulla nostettiin ylos ilmaan muiden pidellessa tiukasti kiinni viereisista kajakeista - syntyi purjevene! "Vene"  kulki yllattavan nopeasti sopivassa tuulessa. Matkan ratoksi ja oppaiden iloksi lauloimme lahes kaikki tuntemamme joululaulut.

Melonta paattyi takaisin Kaiteriteriin. Ajoimme Holiday Parkiin ja aloimme valmistella aattoiltaa. Ruoka poikkesi aika lailla perinteisesta jouluateriasta: grillasimme kanaa, lammasta, kalaa ja kasviksia. Ruoka oli niin hyvaa ja tayttavaa etten ollenkaan pahoitellut kinkun ja laatikoiden poissaoloa. Illan aikana jokainen sai soittaa puhelun koti-Suomeen. Kuulin, etta aattomaamuna Lapissa oli noin -10 astetta pakkasta. Miltahan tuntuu palata takaisin pakkaseen ensi kuussa... no, sita emme viela mieti! Ilta huipentui Hanskin ohjaamaan joulukuvaelmaan, johon kaikki saivat osallistua. Naurua riitti. 

Eilinen oli erilainen mutta mukava joulu. Taalla joulupaiva on jo valjennut lampimana ja hieman pilvisena. Aamupalan jalkeen jatkamme Pictoniin, josta lahtee lautta pohjoissaarelle paakaupunki Wellingtoniin.

Ylos-Alas toivottaa kaikille hyvaa joulua!

(Iiris)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti